Huidverzorging: belangrijker dan je denkt

Huidverzorging is iets wat bijna iedereen wel op een manier uitvoert, of het bij simpelweg je gezicht wassen blijft, of dat er een hele routine aan vast zit. Huidverzorging wordt door de meesten geassocieerd met het uiterlijk, maar huidverzorging is belangrijk voor meer dan alleen mooi zijn. Het kan ook allerlei huidaandoeningen voorkomen. Huidverzorging is belangrijk voor het verminderen van acne, het verzorgen van wonden, en zelfs het helpen voorkomen van huidkanker, jezelf insmeren met zonnebrand is namelijk ook een vorm van huidverzorging.

Huidverzorging bij herstellende wonden

Huidverzorging is het allerbelangrijkst bij het herstellen van wonden. Het is allereerst belangrijk dat je ervoor zorgt dat de wond schoon is én blijft. Als je de wond niet schoon houd tijdens het herstelproces is de kans groot dat de wond op een gegeven moment gaat ontsteken. Vanwege de nabijheid van de wond moet je geen al te sterke schoonmaakmiddelen in de buurt van de wond gebruiken. Daarom bestaan er verschillende zachtere producten voor het reinigen van wonden. Voor een groot aanbod aan zachtere huidverzorgingsmiddelen kan je onder andere terecht bij Huidpraktijkshop.nl

Huidverzorging bij het verminderen van acne

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening bij mensen in de puberteit, maar ook  bij mensen die al lang de puberteit voorbij zijn. Acne ontstaat als dode huidcellen en olie zich ophopen in de haarzakjes, waardoor deze haarzakjes verstopt raken en gaan ontsteken. Acne kan leiden tot psychologische problemen, van verminderd zelfvertrouwen tot zelfs depressie. Het is bij acne aan te raden de huid niet meer dan twee keer per dag te wassen, en de huid te behandelen met een moisturizer, ook als de huid heel vet aanvoelt. Dit is omdat acne mede veroorzaakt kan zijn door een disbalans in de huid, deze disbalans kan dan ook de oorzaak van de vette huid. Let er bij acne wel op dat de huidverzorgingsmiddelen die je koopt geen poriën verstoppen en zo min mogelijk olie bevatten. Als simpele huidverzorging de acne niet verhelpt is benzoyl peroxide mogelijk een oplossing, dit middel doodt de bacterie die acne veroorzaakt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.