Alles wat je moet weten over magnesium bijwerkingen

Magnesium is een belangrijk mineraal dat ons lichaam nodig heeft voor tal van processen. Sommige mensen kiezen ervoor om magnesium aan te vullen omdat ze denken dat het hun gezondheid kan verbeteren. Echter, net als bij elk ander supplement kun je last krijgen van magnesium bijwerkingen als je te veel supplementeert. Benieuwd wat deze bijwerkingen precies zijn? In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat is magnesium?

Magnesium is een belangrijk mineraal dat ons lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Het speelt een belangrijke rol bij diverse processen in ons lichaam, zoals de aanmaak van enzymen en de regulering van onze bloedsuikerspiegel. Magnesium krijgen we binnen via onze voeding, zoals spinazie, noten en avocado’s. Echter, sommige mensen kiezen ervoor om magnesium als supplement te nemen omdat ze denken dat ze extra ondersteuning kunnen gebruiken bij bepaalde klachten.

Magnesium bijwerkingen

Het is belangrijk om te weten dat als je te veel magnesium supplementeert, je last kunt krijgen van bijwerkingen. Het is dan ook belangrijk om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid en buikkrampen. Ook kan een te veel aan magnesium leiden tot lage bloeddruk en spierzwakte. Het is belangrijk om te weten dat deze bijwerkingen niet altijd voorkomen en vaak afhankelijk zijn van de dosering en de vorm van magnesium die wordt ingenomen.

Wat kun je doen om bijwerkingen te voorkomen?

Als je denkt dat je extra ondersteuning nodig hebt en daarom een magnesiumsupplement neemt, is het belangrijk om je aan de aanbevolen dagelijkse dosis te houden. Overschrijd deze dosis niet, ook niet als je denkt dat meer beter is. Daarnaast kan het helpen om een vorm van magnesium te kiezen die goed door het lichaam wordt opgenomen, zoals magnesiumcitraat. Ook kan het helpen om de magnesium in kleinere doseringen verdeeld over de dag in te nemen.

Wanneer moet je oppassen met magnesiumsupplementen?

Als je last hebt van nierproblemen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met magnesiumsupplementen. Dit omdat het lichaam magnesium niet goed kan reguleren bij nierfalen, waardoor een teveel aan magnesium kan leiden tot ernstige problemen. Ook als je bepaalde medicijnen gebruikt, zoals bloeddrukverlagers of plaspillen, kan het verstandig zijn om eerst advies te vragen aan je huisarts voordat je een magnesiumsupplement gaat nemen.

Tenslotte

Magnesiumsupplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn als je extra ondersteuning nodig hebt. Echter, het is belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke bijwerkingen en de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden. Bij twijfel is het altijd verstandig om advies te vragen aan je huisarts voordat je start met het nemen van magnesiumsupplementen.

Samenvatting 

Magnesium is een belangrijk mineraal dat ons lichaam nodig heeft om te functioneren. Een magnesiumsupplement kan een waardevolle toevoeging zijn als je extra ondersteuning nodig hebt. Echter, het is belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke bijwerkingen en deze te voorkomen door je aan de aanbevolen dagelijkse dosis te houden. Bij twijfel is het altijd verstandig om advies te vragen aan je huisarts voordat je start met het nemen van magnesiumsupplementen. Let dus goed op je lichaam en supplementeer verstandig.

 

Bron: Nutrifoodz.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.