Dit is hoe jij effectief stopt met het drinken van alcohol

Als je dit leest, dan betekent het dat je één van de velen bent die geïnteresseerd is in het stoppen met het drinken van alcohol. Gefeliciteerd met het nemen van deze dappere beslissing! Het is er één die veel positieve verandering in je leven kan brengen. Stoppen met alcohol drinken kan echter best moeilijk zijn, vooral als je al een lange tijd drinkt. Hieronder delen we enkele tips om het proces zo vlot mogelijk voor je te laten verlopen.

We hopen dat deze tips je zullen helpen:

  • Praat met iemand over jouw beslissing. Het is altijd nuttig om iemand naast te hebben waarmee je kunt praten tijdens het proces van stoppen. Het kan namelijk heel moeilijk zijn om dit alleen te moeten doorstaan. Zoek dus iemand dichtbij die je altijd op alle fronten zal blijven steunen. Hiernaast zijn er nog tal van andere opties beschikbaar die je zouden kunnen helpen. Denk, bijvoorbeeld, aan het begrip van verschillende steungroepen en online gemeenschappen.
  • Maak een plan. Bepaal hoe je wilt stoppen en welke stappen je moet nemen om dit voor elkaar te krijgen. In één keer stoppen kan erg moeilijk zijn bij een alcoholverslaving, dus overweeg in plaats daarvan uw alcoholinname geleidelijk te verminderen en het langzamerhand af te bouwen.
  • Verwijder alle alcohol uit je huis. Dit zal de grootste verleiding wegnemen en maakt het makkelijker om je aan je plan en doel te houden.
  • Vermijd situaties waarin je waarschijnlijk zult gaan drinken of waar de mensen om je heen veel zullen gaan drinken. Als je weet dat je in een situatie zult komen waar voluit alcohol aanwezig is, probeer die dan (vooral in het begin) zo veel mogelijk te vermijden of zorg voor een reserveplan.
  • Wees geduldig. Stoppen met alcohol kan tijd kosten, dus laat je niet ontmoedigen als je af en toe zal gaan uitglijden. Blijf gewoon naar je doel toe werken. Als je écht wilt, dan zul je uiteindelijk altijd slagen. Blijf positief en gefocust. Met deze dingen in je achterhoofd, ben je goed op weg naar een nuchtere en gelukkige toekomst!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.