Dit is hoe een sapkuur jouw gezondheid kan versterken

De sapkuur; Het lijkt wel een steeds grotere trend te worden. Iedere influencer die op Social Media te vinden is lijkt het inmiddels al eens geprobeerd te hebben en daarnaast lijkt het, qua uiterlijk, nog eens een mooi resultaat te geven ook! Toch zou je niet te veel de aandacht moeten leggen bij het uiterlijke resultaat, maar juist bij wat een sapkuur van binnen voor je zou kunnen betekenen. 

Mocht je voor onderstaande redenen een sapkuur willen proberen, dan is dit veel gezonder dan wanneer je alleen zou willen afvallen! Hieronder bespreken wij enkele positieve punten over hoe een natuurlijke sappenkuur jouw gezondheid zou kunnen versterken:

Een natuurlijk medicijn

Rauwe groentes, die worden gebruikt in vele sapkuren, bevatten bepaalde natuurlijke medicijnen en plantaardige hormonen. Dit helpt je (vette)lever te reinigen – zo bevat het sap van verse ui, tomaat, knoflook en radijs antibiotische stoffen, bevatten snijbonen insuline-achtige stoffen en bevatten komkommers het hormoon dat de alvleesklier nodig heeft om insuline aan te laten maken.

Helpt de zuurgraad te herstellen

Natuurlijke sapkuren zijn rijk aan alkalische elementen, die helpen de zuurbalans in ons lichaam te normaliseren. Zoals bij veel gezondheidsproblemen, is een te hoge zuurgraad in het lichaam er één van. Een sappenkuur kan dit probleem voorkomen en helpen de zuurgraad van het lichaam te herstellen.

Grote hoeveelheid mineralen

Sapkuren hebben een grote hoeveelheid gemakkelijk opneembare organische mineralen zoals calcium, kalium en silicium. Deze mineralen helpen bij het herstellen van de biochemische,- en mineralenbalans in weefsels en cellen (denk maar aan wanneer je een wondje hebt) en voorkomen hierbij een vroegtijdige celveroudering.

Vele voedingsstoffen

Sapkuren helpen bij een snel herstel door de benodigde voedingsstoffen te leveren voor het genezingsproces van het lichaam en de celregeneratie.

Free Colorful Bottles with Smoothies Beside Carrots, Ginger, Leaves and Berries Stock Photo

Meer energie

Het beste van een sapkuur is dat het geen spijsvertering nodig heeft, doordat alle voedingsstoffen direct in de bloedbaan worden opgenomen. Hierdoor spaart het lichaam meer energie en zal het beter zijn werk kunnen doen bij het herstellen van verschillende gezondheidsproblemen. Je voelt je frisser, energieker en zult hierdoor minder last hebben van verschillende maag,- en darmproblemen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.